Ballonvaart

Reserveer hier je tickets

Ballonvaart 21 augustus 2019!

Aanvang: 18:45 – Adres: Middelkampseweg 36 Nieuwaal

Ballonvaart Bommelerwaard

U heeft vast wel eens over een ballonvaart gedroomd. Om net als een vogel te zweven en de wereld te bekijken vanaf grote hoogte, verlost van de drukte van alledag. De oudste manier van ballonvaren, in een luchtballon. Ontspannend turend van horizon naar horizon met een zicht van 360 graden in het rond.

Een ballonvaart is een unieke belevenis die nog lang in uw herinnering zal blijven. Wij laten uw droom graag uitkomen. Boekt u vandaag een ballonvaart, dan heeft u morgen uw ticket in huis.

Geschiedenis van de Ballonvaart

Joseph en Jacques Montgolfier maakten de eerste hete luchtballon in 1783. De 2 broers werkten in een familiebedrijf, een papierfabriek in Annonay, vlakbij Lyon in Frankrijk. Ze kwamen op het idee om een hete luchtballon te maken, doordat een hemd dat boven het vuur te drogen hing, opsteeg. Ze gooiden snippers papier in de haard, die even later uit de schoorsteen kwamen. Ze dachten eerst dat het de rook was die er voor zorgde dat het papier de lucht in ging. Maar het was de hete lucht. De broers gaven hun eerste demonstratie met een ballon zonder mensen die bijna 2 km vloog en bijna 2 meter hoog kwam. Een paar maanden later gingen er een schaap, een haan en een eend de lucht in. De dieren overleefden de reis van 3 km. Op 15 oktober 1783 ging de eerste mens, Francis Pilatre de Rozier de lucht in!